Zpátky na blog

AIS Servis a projekt NEURON: inovace, výzvy a inspirace pro IT Specialisty

4. 9. 2023 | Denisa Janatová

V dnešní době, kdy se technologie vyvíjí rychleji než kdykoli předtím, je klíčové mít vizi a odvahu jít za ní. Společnost AIS Servis je právě takovým průkopníkem v oblasti IT a jejich projekt NEURON je důkazem toho, jak se lze pohnout za hranice známého a dosáhnout úspěchu.

NEURON je nový core systém pro pojišťovny Kooperativa a ČPP. Vlastní vývoj systému probíhá "na zelené louce", cílem je zvýšit konkureční výhodu vůči pojišťovnám. To, že se jedná o nový vývoj, je vyžadována retrospektiva stávajícího businessu a portfolia, konsolidace stávajícího stavu a směřování a ugrade do cílového stavu. 

Core systém pojišťoven je dle industry standardů běžně členěn do 16 funkčních domén. Jednotlivé nové domény budou vyvíjeny autonomně na novém technologickém stacku tak, aby splňovaly požadavky moderní architektury. 

AIS Servis se může pochlubit dalšími projekty, jako jsou: 

  • Projekt Experta, jedná se o je provozní systém společnosti Global Expert, poskytující služby pojišťovnám Kooperativa a ČPP. Poskytované služby spadají do oblasti likvidací pojistných událostí. Nová Experta bude postaven na nejmodernější microsevices architektuře.
  • Interní SW house, který mění "genetický" kód pojišťoven, aby mohly lépe reagovat na potřeby klientů, rychleji pomáhat s plněním, nebo třeba efektivněji uzavírat nové pojistky.

A co se děje v AIS Servis? Nedávno měla Katka a Denisa příležitost setkat se s Tomášem Loubem a probrat kulturu společnosti, projekty a plány do budoucna. Byla to velmi příjemná návštěva, ze které vyšlo mnoho nápadů a témat, na které se můžete těšit, abyste společnost ještě více poznali. Pokud chcete AIS Servis blíže poznat, podívejte se na její profil.


#smitio #partnerství #ais #inovace #neuron #vyzva #it

Přidejte se ke skvělému týmu
Sdílet
Odebírat