Zpátky na blog

Čeští HotelTime Solutions slaví se svým cloudovým PMS úspěchy po celém světě

11. 8. 2022 | Věra Doláková

Poskytování komplexního systému pro hotelnictví a gastronomii, s excelentní zákaznickou podporou. To je mise HotelTime Solutions, předního dodavatele kvalitního a moderního provozního systému pro hotely, restaurace nebo wellness centra.

V roce 2002 byli prvním cloudovým systémem na trhu. Vznikli jako malá firma se smělou vizí posunout hotely do „internetového věku“. Tehdy to znamenalo online rezervace na vlastním webu (booking engine) s okamžitým potvrzením rezervace. Aby to bylo možné, začali vyvíjet hotelové cloudové PMS (Property Management System). Tehdejší používaná PMS (řada z nich je používána doteď) neměla o internetu a jeho možnostech ani ponětí. 

Dnes ze svých kanceláří v Londýně, Praze, Dubai, Bangkoku, na Srí Lance operují více než 550 zákazníků v 16 zemích světa. Díky kombinaci kvalitního produktu, propracované zákaznické péče a dobrého poměru „cena/výkon“ se jim daří vytvářet dlouhodobé obchodní vztahy. Vysloužili si za to i ocenění “Certificate of Excellence” od HotelTech Report, kde opanovali #4 příčku indexu popularity a v hodnocení HT score mají 95 ze 100.

Co vlastně vyvíjí a pro koho?

Při vývoji svého PMS se od samého začátku zaměřili na hotely a resorty vyšší kategorie a naslouchali jejich feedbacku a potřebám. Postupně vytvořili několik dalších softwarů a v současné době mají 4 hlavní produkty: 1. PMS, 2. systém pro F&B, 3. systém pro wellness/spa a 4. systém pro konferenční prostory. Softwary je možné využívat buď jednotlivě nebo je kombinovat a pohodlně mezi nimi přepínat. To je výhodné zejména pro větší, komplexnější hotely a resorty. Pro klienty jde o mission critical systém, který používají 24/7 a na kterém závisí běžný provoz, ať už jde o recepci hotelu, restauraci nebo třeba wellness recepci.

Proč je HotelTimeSolutions řešení tak oblíbené?

Cloudové systémy HotelTime Solutions šetří výdaje a jsou dostupné takřka odkudkoliv, přes mobilní spojení i z míst, kde je pokrytí pozemními sítěmi problémové (např. Fiji nebo vzdálené oblasti Skotska). Mají velmi uživatelsky přívětivé prostředí, proto se s nimi dobře pracuje, integrovaný online chat a jsou vystavěny jako multi-property nástroj, což vítají skupiny hotelů, kterým HotelTime Solutions umožňuje přístup ke všem hotelům a provozům z jednoho centrálního místa. Dalšími výhodami HotelTime softwarů jsou například propracované reporty, rozsáhlé možnosti integrací s třetími stranami a možnost snadných Group bookings pro velké skupiny hostů.

Kam bude produkt směřovat a kdo za vývojem stojí?

Spoluzakladatel a CEO Jan Hejný spolu s CTO Janem Pravdou svému produktu naprosto věří a také věří, že možnosti internetu a příležitosti, jak mohou technologie pomoci hotelům fungovat efektivněji a mít spokojenější hosty, nejsou zdaleka vyčerpané. 

Se svým týmem o 33 lidech neustále inovují a posouvají produkty dopředu. Řeší stále nové integrace, jako například s revenue management systémy, nové moduly jako je objednávání pokojových služeb přes QR kód, speciální modul pro housekeeping, on-line check-in a check-out nebo plnou automatizaci transakcí platebními kartami, která hotelům šetří až několik hodin manuální práce denně.

Do konce roku by se měli rozrůst ideálně na 40členný tým, z toho by měli přibýt minimálně 3 IT specialisti z řad backend developerů.

Vývojový tým se soustředí na rozvoj stávajících služeb, na vytváření nových funkcí a modulů či na řešení napojení na třetí strany a časem se zaměří i na “core” části systému, což už vyžaduje pořádné schopnosti.

V HotelTime Solutions hrají na efektivitu, čitelný a funkční kód. Zásadní je znalost T-SQL. Píší v C#, zobrazují v HTML a CSS, data ukládají v MS SQL. Snaží se plánovat ve sprintech a přejít na sprint o délce 3 týdny, kde kromě samotného programování je dost času na code review, osobní růst a uživatelské testování. Nejpodstatnější je kvalitní kód, za který se můžou postavit.

Pokud byste se chtěli k jejich sympatickému týmu přidat, mrkněte do smitia na jejich otevřené pozice a ozvěte se i pokud třeba nenajdete přesně to, co hledáte. Každému totiž ušijí jeho práci na míru podle zkušeností a schopností.

Přidejte se do týmu
Sdílet
Odebírat