Zpátky na blog

Faily ve vývoji

24. 6. 2020 | Vendula Vítková

Dubnový online meetup pro nás byl naprosto první online meetup. Původně jsme chtěli udělat klasický formát a zajít na pivko. To se ale díky vyhlášení nouzového stavu (koronavirus) nedalo zprocesovat. A tak jsme aspoň (pro zachování správné atmosféry) brněnským ajťákům, kteří se meetupu zúčastnili, dovezli před dům balíček pivních speciálů.

Diskuzi rozběhli vývojáři smitia na téma #Fuckupy ve vývoji. Bavili jsme se otevřeně, odpovídali na všechny otázky a sdíleli si navzájem zkušenosti, přešlapy a jejich řešení. Ze společné konverzace nakonec vystoupilo několik společných „radostí“, které se dějí zbytečně často:

  • smazání důležité databáze, která se pak musí obnovit ze zálohy,
  • nevytvoření prototypů použití frameworků, na kterých je aplikace závislá (což se většinou vymstí),
  • nedostatečná specifikace požadavku ala „rychlé řešení bude stačit“ (kluci se shodli, že příčinou narychlo vytvořených řešení jsou většinou produktoví manažeři).

Na přetřes přišla i situace okolo koronaviru a jak za vyhlášeného nouzového stavu a při všech vládních opatřeních probíhá vývoj.

Tím, že se meetupu účastnili nejen vývojáři, kteří pracují s různými technologiemi, ale i linux admin a síťař, předávané zkušenosti byly pestré a nebojíme se říct, že si všichni účastníci odnesli při nejmenším náhled na řešení stejných fuckupů různými způsoby.

Děkujeme všem, kteří se k našemu online meetupu připojili a máme pro vás nabídku dalšího online setkání:


Jsou témata, která tě zajímají a chceš se o nich dozvědět víc? Napiš nám.

Nabídka ze smitia
Sdílet
Odebírat