Zpátky na blog

Czechitas pro ukrajinské ženy

30. 6. 2022 | Denisa Janatová

Prvotní myšlenkou Czechitas bylo vzdělávat ženy, aby získaly práci v IT. Dnes se snaží nadchnout do technologií i děti a mládež, které hravou formou procvičí logické myšlení a ukážou kouzlo IT světa.

Czechitas je specifické tím, že nabízí bezpečné prostředí, kde není žádná otázka hloupá.

Je skvělé, že tato nezisková organizace dokázala pružně reagovat na současnou situaci žen, které utíkají před válkou z Ukrajiny a mají tady dočasný domov. Pomalu se tu rozkoukávají a hledají uplatnění. Czechitas přišlo se skvělou myšlenkou, která nám je ve smitiu velmi blízká, a to pomoci těmto ženám najít uplatnění v IT oborech.

Vytvořili projekt Czechitas pro Ukrajinu v rámci, kterého dali dohromady kurzy a školitele a připravili několik:

1) Digitální akademie

Posluchačky získají znalosti z oblasti datové analýzy nebo testování, které si procvičí na vlastním projektu.

2) Salesforce kurz

Dlouhodobý kurz, během kterého posluchačka získá všechny dovednosti, které bude potřebovat pro získání certifikace Salesforce Administrator.

3) Základy datové analytiky online

Účastnice se naučí pracovat s datovými modely a databázemi, používat SQL i vizualizovat data v nástroji Microsoft Power BI.

4) HTML a CSS

Holky si v průběhu kurzu vytvoří stránku s životopisem, stránku produktu v e-shopu, úvodní stránku pro mobilní aplikaci, cestovatelský web, článek z kuchařského blogu a další.

Tato iniciativa je skvělá nejen jako pomoc ženám v této děsivé životní situaci, ale může pomoci i firmám, které dlouhodobě řeší nedostatek zaměstnanců, zvlášť v IT sektoru. Tohle je skvělá příležitost, jak získat juniorní testerky, datové analytičky či salesforce adminky. 

Je vám tato myšlenka blízká a chcete se do tohoto smysluplného projektu také zapojit? Přidejte se k podporujícím firmám, ať už jako lektor či mentor nebo jako zaměstnavatel absolventek těchto kurzů. 

Chcete se dozvědět o možnosti zapojení víc? Kontaktujte ondrej@czechitas.cz.




Sdílet
Odebírat