Zpátky na blog

Fidoo se chystá na evropskou expanzi a chce se stát nejlepším fintech hráčem pro SME, pomoci tomu má i AI

4. 1. 2024 | Kateřina Marešová

Ve Fidoo chtějí, aby měly firmy více času na svůj byznys a méně zbytečné agendy. Proto nabízí nástroj, který firmám usnadní práci a zautomatizuje celý proces. Ušetří jim to nejen čas, ale i peníze. 

V současné chvíli se svým produktem Expense management pomáhají více než 27 000 uživatelům z malých i velkých firem automatizovat zaměstnanecké výdaje.

Díky Expense managementu se 1000+ firemním zákazníkům podařilo snížit pracovní zátěž účtárny, výrazně redukovat objem hotovostních transakcí, zefektivnit zpracování cesťáků, plně zautomatizovat zpracování účtenek a spoustu dalšího.

I přesto, že automatizace výdajů je pro firmy obrovský pomocník, vědí ve Fidoo, že to je jen špička ledovce v záplavě operativy spojené s finančním řízením. Pracují proto na nové platformě a produktech, které firmám zautomatizují i další agendu (cash-flow, hedging, multibanking atd). Už brzy vyrazí do světa například jejich aplikace pro FX a zahraniční platby. Díky ní zvládnete směnit, platit a přijímat platby napříč celý světem. Bezpečně, rychle a výhodně. 

Hlavní fokus na malé a střední firmy

Když začínáte podnikat, často zjistíte, že namísto toho, abyste se naplno věnovali svému produktu/službě, zaplaví vás papírování. Finanční plánování, cashflow a jiná operativa jsou strašákem pro spoustu malých a středních firem a na trhu pro ně (narozdíl od korporátů) zatím neexistuje snadné řešení. Fidoo ale začíná měnit pravidla hry.

Klíčem k úspěchu jsou moderní technologie a znalost potřeb klientů

O tom, že to Fidoo se svou ambicí stát se nejlepším fintechem pro SME myslí vážně, svědčí i to, že sází na správné klíčové lidi. Jedním z nich je Karel Soukeník. Ten na palubu naskočil nejen jako partner, ale také CTO v prosinci 2022.

Karlovou velkou devizou je, že přesně ví, co zákazníci potřebují. Má za sebou totiž dlouholeté zkušenosti jako finanční ředitel velkých bank i jako majitel vlastní firmy. Ano, čtete správně. Bývalý finanční ředitel vytváří technologické řešení, které usnadní práci dalším finančním ředitelům.  Naprosto skvělá kombinace. Se svým zhruba dvaceti členným týmem vytváří platformu postavenou na moderních technologiích jako jsou microservices, serverless prostředí nebo plně automatické CI/CD. Karel taky hodně sází na AI. Věří, že jim pomůže zefektivnit a zrychlit vývoj.

I když v celém Direct technologies přistupují k vývoji velmi agilně, pro Karla je primárně důležité, aby to neznamenalo, že se “odflákne” analýza. Dobře postavená architektura je pro něj totiž základ úspěchu. Poslechněte si celý rozhovor, kde se o Karlovi a jeho týmu dozvíte víc.

Evropská expanze za dveřmi

V roce 2021 se Fidoo povedl velký krok, získali totiž od České národní banky povolení k činnosti platební instituce velkého rozsahu a poskytování platebních služeb. ČNB uděluje tento typ licence jen několika firmám ročně. Fidoo to přineslo maximální stabilitu provozu a zvýšilo kredibilitu u zákazníků. 

V roce 2022 upevnili svou pozici fintech hráče, když získali licenci pro vydávání karet Mastercard. V roce 2023 spustili pro zákazníky službu Google Pay a Apple Pay a stali se členy Sdružení pro bankovní karty.

Velké možnosti jim přináší také úzká spolupráce s Komerční bankou. 

Kromě práce na nových produktech se teď obchodní tým zaměří také na expanzi do zahraničí. Logickým krokem bude začít u našich sousedů na Slovensku a v Německu, ale do budoucna přibudou i další trhy. 

Pohodlné moderní kanceláře, neomezená dovolená a společné hodnoty

Aby mohli v Directu tvořit velké věci, potřebují k tomu také pohodlné zázemí. Nové holešovické kanceláře u Vltavy, jsou jako stvořené pro inspirativní spolupráci.

Mohli bychom vám tady psát dalekosáhlé košaté obraty, ale myslíme si, že firemní hodnoty a celkovou kulturu krásně shrnul jejich CEO a spoluzakladatel Petr Herzmann v jednom ze svých Linkedin příspěvků:

7 zajímavostí, které byste měli vědět o práci ve Fidoo

  •  U nás razíme přístup culture-first. Takže si tady všichni tykáme, o problémech a výzvách nejen mluvíme, ale opravdu na nich pracujeme.
  •  I pracovní prostředí je u nás na vyšším levelu. Moderní a flexibilní office v Holešovicích nám navrhnul a vytvořil Capexus, držitel ocenění Kancelář roku 2022.
  • Z budovy je to pak jen pár kroků na novou holešovickou náplavku. Vše můžeš využívat dle libosti. A navíc je náš office dog-friendly.
  • Naše kavárna se jmenuje Mezi řádky a podporuje handicapované lidi. A ještě přidávám takovou zajímavost, že jejich vajíčkový chleba je místní rockstar.
  • Máme neomezenou dovolenou. Takže si např. nemusíš na vánoční svátky „šetřit“ dny z letní dovolené a můžeš si prázdniny užít naplno.
  • Pracujeme na technologických projektech, které udávají směr na trhu a denně pomáháme usnadnit život 26 000 lidí.
  • Každý pátek všechny čeká prosecco na naší terase s úžasným výhledem. No, uvidíme, zda nám skleničky v zimě nezamrznou ????


Chcete být u toho, až se Fidoo stane jedničkou v oboru a nejlepším evropským fintechem? Naskočte na palubu právě teď. Stačí napsat ve smitiu Honzovi a domluvit si u nich kafe.


V datech a inovacích vidíme budoucnost
Sdílet
Odebírat