Zpátky na blog

# Flexibilita v zaměstnání je důležitým benefitem nejen pro maminky

11. 7. 2022 | Kateřina Marešová

I přesto, že je v poslední době “flexibilita” v zaměstnání stále častějším tématem a žádaným benefitem, ČR má v této oblasti stále co dohánět. Co do počtu flexi úvazků je stále dost pod evropským průměrem. Trh se potýká s nedostatkem lidského kapitálu, firmy jsou tedy nucené hledat řešení a vycházet vstříc zaměstnancům, kterým z jakýchkoliv důvodů klasický úvazek nevyhovuje, případně chtějí pracovat full-time, ale mít jiný způsob flexibility například práci z domu, pružnou pracovní dobu apod.

Hosty další epizody smitio TALK byly tři dámy, které na téma flexibility v zaměstnávání mají opravdu co říct, ať už z vlastních zkušeností či jejich pracovní náplně. 

Kateřina Čípová, spoluzakladatelka projektu Máma Job, který pomáhá nejen maminkám, aby jejich návrat do práce byl co nejsnazší a aby našly práci, která je nejen naplňuje, ale dá se spojit s jejich životní rolí rodiče. V rámci svých dalších aktivit šíří osvětu mezi zaměstnavateli a pomáhají jim na cestě  k prorodinné politice a zavádění flexibilních úvazků. Lucie Paulíčková, která se v Teseně stará o lidi, sama pracuje na zkrácený úvazek se s námi podělila o to, jaké další možnosti v oblasti flexibility Tesena svým lidem nabízí. A v neposlední řadě nás inspirovala Jana Vychroňová z Vodafonu. Ve Vodafone mají nejen velmi “vytuňenou” prorodinnou politiku, ale zároveň minulý rok plošně zavedli na všechny pozice možnost zkráceného úvazku. Poslechněte si rozhovor a dozvíte se nejen, jak to na českém trhu s flexi úvazky vypadá, ale i konkrétní příklady, jak to funguje u nich ve firmách.

Poslechněte si epizodu na Spotify nebo Apple Podcasts.


Pracujte flexibilně
Sdílet
Odebírat