Zpátky na blog

Yunex Traffic vývoj pro novou generaci inteligentních měst

22. 5. 2023 | Denisa Janatová

Strávila jsem velmi příjemnou kávu ve společnosti Yunex Traffic, která patří mezi mou srdcovou společnost, právě díky lidem, kteří v ní pracují. Setka jsem se Gabrielou Golcovou, která zodpovídá za nábor a svým přístupem k recruitmentu dělá Yunexu velmi dobré jméno.

Tato moderní, technologická firma se specializuje na vývoj a výrobu inteligentních dopravních řešení. Jejich cílem je zlepšit bezpečnost a účinnost dopravy v městských oblastech pomocí nejmodernějších technologií a softwarových řešení.

Má návštěva se soustředila na návštěvu Hardware LABu brněnského R&D centra a prohlídku jejich krásných prostor. Gábi mi umožnila nahlédnout pod pokličku, kde zhruba 70 vývojářů, testerů a dopravních inženýrů působí. Jeho primárním účelem je poskytovat support embedded vývojářům, aby měli reálná zařízení, na kterých mohou vyvíjet a testovat. Těmito zařízeními jsou primárně dopravní řadiče, kterých mají v LABu okolo stovky, ale i další zařízení pro chytré řízení dopravy jako jsou různé detektory, RSU jednotky, OBU jednotky, apod. (Chcete se dozvědět více o LABu? Poslechněte si rozhovor se šéfem LABu)

Společnost Yunex Traffic si je velmi dobře vědoma statistik, které ukazují, že křižovatky jsou místem, kde se stane asi 20 % všech dopravních nehod s fatálními následky. Proto vyvíjejí komunikační technologii pro infrastrukturu inteligentních měst, která má za cíl zvýšit bezpečnost při projíždění křižovatkami. Díky této technologii dokážou předpovědět stav světelné signalizace a tuto informaci předávat všem účastníkům silničního provozu. Tím se průjezd křižovatkou stává bezpečnějším. Jejich projekty mají pozitivní dopad na kvalitu života v Brně, Praze a dalších evropských metropolích a každodenně ovlivňují mobilitu statisíců cestujících.

Celkově byla naše návštěva ve společnosti Yunex Traffic velmi inspirativní. Bylo skvělé vidět, jak se firma snaží využívat nejmodernější technologie k vylepšení dopravy v městských oblastech a jakou pozornost věnují bezpečnosti cestujících.


Mohlo by vás zajímat:

# Product Owner v Yunexu musí umět naslouchat a vždy hledat řešení

# Jak UX ovlivňuje kvalitu nových produktů v oblasti řízení dopravy

Sdílet
Odebírat