Zpátky na blog

Samochvála smrdí – my se ale sami chválit nemusíme

25. 9. 2019 | Vendula Vítková

Díky zpětné vazbě od IT specialistů, kteří našli job přes smitio, víme, proč job našli právě tady. A taky, kde máme prostor pro zlepšení.

Co o naší IT kariérní platformě ajťáci tedy říkají?

1. Informace

„Smitio se od ostatních kariérních portálů liší, a to především strukturou a informacemi. U nabídek mě zajímalo, s jakými technologiemi a na jakém projektu budu pracovat. Mzda je pro mě také podstatná a není úplně špatné vědět, jaké benefity firma nabízí,“ Mikuláš.

„Smitio na mě působilo důvěryhodně a hlavně aktuálně. Takže jsem neměl důvod pochybovat o tom, jestli se mám registrovat nebo ne,“ Igor.

Nejde nám o to, zavalit IT specialisty informacemi, ale získat jen ty relevantní. Struktura informací je optimalizována podle potřeb IT specialistů, takže v nabídce, projektu a profilu firmy najdou to, co hledají.

2. Registrace

„Přijde mi, že jsem vlastně nic nevyplňoval a nepamatuji se, jestli jsem se registroval přes sociální síť nebo e-mail. Registrace byla prostě rychlá,“ Martin.

Nevidíme nutnost komplikovat IT specialistům vstup do smitia, jde nám hlavně o to, aby se rychle propojili s budoucím šéfem.

3. Chat

„Dobré bylo, že jsem mohl relativně snadno reagovat na nabídku bez psaní motivačního dopisu a podobných, pro lidi z IT, těžko uchopitelných věcí. Jen jsem přes chat vložil odkaz na LinkedIn profil a krátké představení. Překvapilo mě, že mi do deseti minut přišla zpráva do e-mailu, že už mám na chatu odpověď od společnosti, kterou jsem oslovil,“ Petr.

„Při nástupu jsem zjistil, že jsem si na chatu psal přímo s šéfem firmy. V popisu své pozice ve smitiu měl jen něco jako projekťák. Hodně mě překvapilo, že se takhle zapojuje do náboru,“ Michal.

Jak už jsme psali, vsázíme na rychlost a pohodlí při propojení mezi IT specialistou a potenciálním šéfem. Nenutíme ajťáky, aby byli nonstop přihlášení do smitia, o nových zprávách na chatu je informují notifikace v e-mailu. Veškerou komunikaci držíme v chatu, který je přehledný. Je pro nás důležité, aby se propojovali ti správní lidé, proto zapojení teamleaderů do náboru bereme jako nutnost.


Nemusíme se sami plácat po rameni, smitio funguje a feedback nám to jen potvrzuje. Řídíme se potřebami IT specialistů a snažíme se firmám, které do smitia vloží své nabídky, maximálně pomoci v tom, aby byly pro kandidáty co nejpřehlednější.

Nabídky ze smitia
Sdílet
Odebírat