Zpátky na blog

Pomohli jsme najít job prvnímu ajťákovi

8. 11. 2018 | Vendula Vítková

Čekali jsme, než se nástup Pavla potvrdí. Teď se s vámi můžeme podělit o to, jak smitio funguje. I hledání práce v IT má při správném nastavení velmi rychlý průběh a šťastný konec.

Pavel se o existenci smitia dozvěděl zrovna ve chvíli, kdy hledal práci prostřednictvím agentur i pracovních portálů. Zkusil i naši kariérní platformu. Ve smitiu našel nabídku na projekt Industrial Vision společnosti IXPERTA, která mu sedla.

Díky informacím o mzdě, projektu, týmu a používaných technologiích věděl, do čeho jde. Napsal manažerovi projektu Industrial Vision, svému budoucímu šéfovi, Tomášovi. Ten na Pavlovu zprávu zaregoval během hodiny a hned následující den se společně potkali.

Zbytek příběhu už znáte, Pavel získal novou práci 9 dnů od prvního kontaktu.

Podle Pavlových slov hrála hlavní roli rychlost a spojení s kompetentní osobou, se kterou se mohl o práci bavit.

"Kdyby se mi neozvali tak rychle, tak si pravděpodobně vyberu jinou nabídku." Pavel, IXPERTA

Společnost IXPERTA využívá smitio téměř od jeho vzniku, protože jí umožňuje zapojit právě liniové manažery do náboru a prezentovat je. "Kandidáty unavuje bavit se dokola s různými lidmi z firmy o dané pozici. Chtějí se bavit o technických věcech, kterým nejlépe rozumí manažer. Lidé chtějí vědět s kým a pro koho budou pracovat a ne vidět recruitera." dodala Sylva Havířová HR managerka společnosti IXPERTA.

"IXPERTA je skvělým příkladem společnosti, která je pro kandidáty čitelná. Má jasně popsaný projekt i pozice a její manažeři rychle reagují na kandidáty, kteŕí se zajímají o jejich projekty. V tomto se shoduje naše představa náboru a je vidět, že to funguje." říká Radoslav Pittner ze smitia.

Rychlost a kompetentnost jsou v IT standard. A první nábor ve smitiu ukazuje, že to může fungovat i při hledání práce.

Nabídky ze smitia
Sdílet
Odebírat