Zpátky na blog

smitio NEWS: Květnové novinky

26. 6. 2023 | smitio

Holky ve smitiu za květen toho zvládly udělat tolik, že jen napsat o tom newsletteru nám zabralo skoro celý den.

Knowledge sharing

Aby Katka ukázala, že to s tím projektem sdílení znalostí myslí vážně a získané ocenění bere jako závazek, pustila se i v květnu do několika zajímavých témat.

Jetpack compose for Android development-practical introduction

Mike z Dactyl Group nám během praktického webináře ukázal, jak funguje #jetpackcompose a jak se dá využít pro rychlejší UI vývoj androidích aplikací.


Neuron aneb implementace core systému na zelené louce

Kooperativa AIS Servis je teď jedním z hlavních témat - Neuron. Projekt, který nemá ve Střední Evropě obdoby, implementace a vývoj core systému pro třetinu pojistného trhu v ČR na zelené louce.

Ve formátu BEST PRACTICES se Katka Neuronu "podívala na zoubek" a svých odborných hostů Milan GarajPetr Cacka a Petr Jirout se zeptala na vše, co už mají za sebou i to, co mají před sebou.

# Neuron aneb implementace core systému na zelené louce

Nové projekty našich partnerů v nabídce smitia

V brněnském Honeywell pracují na vývoji nového inerciálního senzoru. Ty jsou využívány v předních měřících, navigačních a stabilizačních systémech v komerčním i vojenském sektoru. 

Atlas Copco vědí, že data jsou velmi cenná a v projektu Leading indicators se věnují vytvoření interního řešen, které má využít data k většímu prodeji.

Věděli jste, že elektrárny vyrábí elektřinu jen tehdy, pokud se to ekonomicky vyplatí? Rozhoduje o tom útvar Řízení výrobních zdrojů.

LOGEX také představil va nové projekty Devops Automation a Group Data & Analytics.

Svůj další tým představil BetsysOffer tým se věnujeme backendovým projektům, které jsou zaměřené na práci s velkým množství real time dat od různých providerů a v různých formátech.

Co nového na našem blogu?

Vyšla nová epizoda smitio TALK tentokrát se zástupci CRM týmu Air Bank Zonky Z hostů Petr ŠmídPavel Kohout a Richard Suroviak opravdu bylo cítit, že slogan "i práci můžete mít rádi" není jen chytlavé klišé, ale že to u nich opravdu platí.

# smitio TALK no.36: # CRM tým v Air Bank maká na tom, abyste měli banku ještě radši

Populární se staly v rámci smitio TALK také speciály - rozhovory 1 to 1 o konkrétních užších tématech. V květnu vyšly dva a spojovalo je téma energetiky v ČEZ.

Jak v útvaru D2 ČEZ Distribuce tvoří pomocí dat a technologií budoucnost energetiky

Kromě rozhovorů se na blogu také objevil další článek z dílny Dactyl Group na téma nativního vývoje aplikací a rozdílu s React Native.

A co dalšího ve smitiu?

V rámci naší iniciativy #denisanakafe se tentokrát naše Denisa vydala obhlédnout kanceláře v brněnském Yunex Traffic a probrala u kafe s Gabriela Golcová třeba i to, jaké mají plány na doplnění týmu, které nové projekty rozjíždí a podívala se i do jejich proslaveného Hardware Labu.

Podařilo se nám za pomoci dobré víly Michaela Kunstatová udělat dobrý skutek a pomohli nadějnému analytikovi Ondrovi najít jeho vysněnou práci a Tereza Franková už tak nemusí nikoho hledat :-)

Jelikož víme, že nábor nových kolegů může přidělat vrásky nejednomu recruiterovi, připravili jsme pro vás tipy, jak na to.

A to nejlepší nakonec!

Ve spolupráci s Lucie Zitterbartová jsme pro vás připravili letní osvěžení. Workshop Linkedin pro nábor s Lucky Citron, který vás naučí, jak efektivně LI používat a vysílat kandidátům tu správnou "message".

Lucka slibuje, že to nebude žádnej bullshit, bude vás to s ní bavit, a hlavně: za svých 19 tisíc peněz a 4 hodiny dostanete (celkem pro 4-15 účastníků) o hooodně víc muziky, než za měsíc inzerce na pracovních portálech. 

My víme, že je Lucka fakt dobrá a sobecky chceme, aby se partneři naučili ten obsah, který společně tvoříme maximálně zužitkovat. Tak to bude celé mít ještě větší efekt. Proto nabízíme všem z naší komunity 10% slevu na celý workshop a aktivním partnerům k tomu přihazujeme ještě dalších 10%. Celkem tedy ušetříte až 3 800 Kč. 

Napsat Kateřině pro více informací



Sdílet
Odebírat