Zpátky na blog

smitio NEWS: Léto za námi

10. 9. 2023 | smitio

Prázdninové měsíce jsou u nás, zvlášť když máme všechny malé děti, tak trošku punk. Práce, péče o rodinu, zábava pro děti, odpočinek - to je někdy trochu těžké skloubit dohromady. Takže jsme nejely v našem běžném "tryskomyším" tempu, ale dovolily jsme si i trochu odpočívat.

Nové projekty našich partnerů v nabídce smitia

Brněnská firma Boldem představila projekt své nové marketingové platformy, na který momentálně hledá posily z řad Backend developerů. Můžete se spojit přímo s šéfem vývojem Jaroslavem Bouškem a probrat detaily.

Velmi nás těší, že svoje otevřené příležitosti prezentují také VÍTKOVICE IT SOLUTIONS. Věříme, že se nám podaří spolupráci s Janou Adamčíkovou rozvinout a trochu se s Vladimírem Měkotou a Marií Petrovskou podívat pod pokličku toho, na jakých zajímavých projektech se jejich týmy podílí.

Make ideas real - to je motto zaměstnanců v Rohde & Schwarz, kteří momentálně potřebují zkušeného Solution Architecta do týmu.

Gabča Golcová přidala do smitia také 2 nové projekty, na kterých makají vývojářské týmy z brněnského Yunex Traffic pod vedením Matěje Dusíka.

Yutraffic Symphony - nová generace systémů pro řízení dopravy pro města a Yutraffic Office - nástroj pro plánování křižovatek. Přidejte se k Jirkovi Rakovi a pomáhejte dělat dopravu bezpečnější nejen v Brně, ale po celém světě.

Tomáš Loub Markéta Pivodová se starají o to, aby jejich kolegové z AIS Servis měli dostatek parťáků na projekty, které mění genetický kód pojišťoven.

Po kratší náborové přestávce otevírá Tesena nové příležitosti pro všechny, kteří mají zkušenosti s testingem a chtějí se v něm dál rozvíjet. Můžete najít uplatnění na projektech testování SW v bankovnictví a rozvíjet své znalosti v automatizovaném testování.

Hana Kabilková a Lucie Paulíčková vám rády předají informace o tom, jak to v nově sebeřídící Teseně funguje.

Přípravy na podzimní knowledge sharing

Na podzim kromě již standardních knowledge sharingových meetupů, chystáme také témata, která hýbou světem HR respektive recruitmentu.

Hlavním tématem bude zapojení Hiring manažerů jako nástroj pro zlepšení candidate experience. A můžete se těšit hned na několik formátů, ve kterých vám budeme servírovat praktické rady a tipy.

Nebude to tentokrát jen online, ale rozjedeme to i offline a to v půlce října v Praze v krásných prostorách Air Bank na Evropské. Společně s ProgramHRování pro vás připravujeme panelovou diskuzi a nasdílení best practices k práci s Hiring manažery. Již brzy se objeví oficiální pozvánky - stay tuned :-)

Abychom pro vás měli, co nejlepší a nejpřesnější data - máme aktuálně rozjeté 2 naše průzkumy a budeme rádi, pokud se do konce září aktivně zapojíte.

Jste kandidát? Tento dotazník je pro vás.

Jste HR? Tak klikněte na tento dotazník.

Co nového na našem blogu?

Během léta přibyly 3 nové epizody podcastu smitio TALK.

  • Jak vyvíjíme skvělou appku? Posloucháme potřeby klientů a baví nás to! Podívali jsme se s Václavem Efraimem Műllerem a Pavlem Synkem o tom, jak to vypadá v zákulisí vývoje dlouhodobě skvěle hodnocené bankovní appky My Air. Tentokrát z nich Katka dostala i nějaké ty fuckupy a celý rozhovor se velmi příjemně poslouchá.
  • Jak si budovat digitální brand? Slyšíme stále častěji i v rámci IT komunity, že velkou roli hraje známost/povědomí v digitálním světě. Spíš outsourcuji část projektu někomu, o kom jsem už slyšel. Mám větší důvěru k recruiterovi, kterého znám apod. Připravili jsme pro vás společně s Radkou Legerskou a Lukášem Vyskočilem praktické tipy a rady, jak s budování svého brandu na LinkedInu začít.

Smitio dále doporučuje

Pro všechny, kteří se chtějí ponořit do světa testingu a rozšířit své obzory máme 2 tipy.

  1. Exkluzivně pro členy smitio komunity - sleva 30% na kurzy od Tesena Academy, kde si můžete rozšířit své testerské obzory z pohodlí domova. Můžete si vybrat z kurzů na téma #Cypress #Playwright #Postman #Git a #GitLab #TestAutomation #RobotFramework #SQL #DevOps Slevový kód SMITIO30 můžete využít na jejich self study kurzy, které pro vás připravili odborníci z řad testingu a jsou plné praktických cvičení a také školení Test Academy. Pro víc info si napište Elišce Reisingerové nebo Lucii Paulíčkové.
  2. Skvělou praktickou Testing Akademii v offline verzi od Cleverlance, která se uskuteční v Praze začátkem října. Jde o týdenní vzdělávací program, kde se od profíků naučíte testovat software, vytvářet test analýzu, seznámíte se SoapUI, využitím AI v testingu a SQL. Víc info v odkaze níže a nebo kontaktujte rovnou Vieru Bohoňkovou.

A co dalšího ve smitiu?

Jelikož naše Katka se přijela o dovolené ochladit do Česka, stal se z hashtagu #denisanakafe na chvíli #katkanakafe ☕.

Nejdřív zavítala do Brna, kde se stavila za Evou Bártovou a omrkla, jak to vypadá ve Whalebone. Potom společně s Denisou příjemně pokecali s Tomášem Loubem v prostorách AIS Servis na Lesné.

Návštěvu Brna zakončila ve velkém stylu, prohlídkou laboratoří Honeywell Aerospace, kde se tvoří budoucnost letecké dopravy. A průvodce jí dělali ti nejpovolanější - Michal Závišek, Miloslav Kafka a Marian Žďárský.

V Praze potom probrala s Klárou Klejnovou a Marií Pazderkovou a Dušanem Drdlou stávající spolupráci s Kooperativou. A abyste si nemysleli, že to bylo jen tlachání, hned domluvila zajímavou aktivitu o transformaci datových center s Honzou Vyvážilem.

V Air Bank utužila vztahy s dlouholetými parťáky Klárou Brousilovou, Terezou Roller a Silvií Kafkovou.

A jak se říká, to nejlepší nakonec - Katka trochu rozvířila vody i v ČEZ, kde společně s Markétou Matouchovou motivovala konzultantky k novým employer brandingovým aktivitám✋.


Sdílet
Odebírat