Zpátky na blog

smitio NEWS jsou s koncem prázdnin zpět

2. 9. 2024 | smitio

Léto bylo u nás ve smitiu ve znamení zpomalení. Kromě toho, že prostě v době prázdnin to s dětmi stejně nejde jinak, jsme taky zpytovali svědomí a řekli si, že to fakt chce ten #worklifebalance začít brát vážně. Zaslouženou pauzu si bere taky Kateřina Pejzlová, která se teď chvíli bude věnovat svému novému projektu miminko.

A tak letní newsletter není tak nabitý, jako jste zvyklí, ale věříme, že i tak to bude příjemné čtení.

Knowledge sharing

V létě jsme si dali od meetupů pauzu, ale těší nás, že jste poctivě koukali na záznamy z těch minulých - čísla zhlédnutí krásně stoupala:-). Víme, ale, že LIVE je víc interaktivní a proto už pro vás máme připravené další online coffees.

  • smitio BEST PRACTICTES: Shift left aneb Quality engineering jako cesta ke kvalitnějšímu softwaru
  • 12.9. od 16:00-17:30 online registrace zdarma 

#Shiftleft neboli zahrnutí kvality již do raných fází vývoje mění roli testingu z pasivního posledního článku na aktivního parťáka, který ovlivňuje výslednou kvalitu produktu během celého vývojové cyklu. Přidejte se k odborné diskuzi, kde se Phil Royston z Teseny a Petr Šokin z Direct technologies podělí o své zkušenosti s transformací testingu a jeho začleněním do počátečních fází vývoje.

  • smitio online coffee: Jak na Open Source CMS řešení v cloudu
  • 25.9. od 16:00-17:00 (online) registrace 

CMS je základem pro tvorbu webového portálu, klientské zóny či intranetu integrujícího jak aplikace, dokumenty, tak i prostý webových obsah. Firmy potřebují být rychlejší a flexibilnější v byznysu, zefektivňovat a modernizovat portálová řešení a přesouvat je z on-premise do cloudu. Švýcaři ve velkém migrují své původní zastaralé enterprise systémy na open-source řešení. Roman Fischer, Jiří Šplíchal a Pavel Weigner z Cleverbee se podělí o své zkušenosti s open-source nástroji pro integraci firemních aplikací a CMS systémů, které implementovali u svých švýcarských klientů.

Nové projekty a zajímavé nabídky ve smitiu

Máme velkou radost, že můžeme nově ve smitiu představit projekty CDC Data, který se nebojí náročných projektů a již přes 27 let pomáhá svým klientům s plynulým provozem a zajišťuje špičkové technologie a systémy. V jejich portfoliu najdete celou škálu služeb v oblasti ICT, infrastruktury či kybernetické bezpečnosti. Momentálně nabírají posily do ERP týmu, tak mrkněte do smitia pro víc informací a případně rovnou napište Ivetě Milecové pro víc info.

Do nově otevřeného kompetenčního centra v rámci Vienna Insurance Group hledá Klára Klejnová 4 posily různých seniorit. Od úplných starterů (Trainee program), přes juniory a mediory, až po CMDB experty. Tak se s ní spojte a proberte možnosti. Skupinový projekt Cyber Defence Centra je pro VIG klíčový a Kooperativa v něm hraje důležitou roli.

Posily hledá také Monika Kolářová do Home Credit ČR a SR a to jak na mobilní appku (Android i iOS) tak na automatizační testování. Všechny pozice najdete ve smitiu pod projektem IT Development & Operations.

Co nového na blogu a nové díly smitio TALK

  • Rozhovor s Ivou Suchou z Kooperativy

Iva Suchá se letos umístila v prestižním žebříčku Forbes 30 pod 30. Svou kariéru v IT nastartovala ještě během studií v KPMG kam se vypracovala na manažerskou pozici. V dubnu letošního roku obohatila tým Kooperativa jako šéfka odboru Kancelář IT. Co vše pod Kancelář IT patří, na čem její týmy pracují, jaké kvality od svých lidí očekává a třeba i to, jak vnímá svou kariéru v IT probrala spolu s Katkou v dalším smitio TALK.

  • smitio TALK no.54 # Technologie je třeba brát hlavně jako prostředek!

Začali na švýcarském trhu a postupně přinesli svoje know-how i na jiné evropské trhy včetně toho českého. V Cleverbee si zakládají na tom, že svým klientům doručují kvalitní smysluplné řešení. Jejich zakladatel Michal Štěpánek věří, že za úspěchem a spokojenými klienty stojí hlavně stabilní jádro a rodinná kultura. V podcastu ho doplnil Jiří Šplíchal, který s Cleverbee spolupracuje jako architekt.

  • Rozhovor o QA s Martinem Fukalou z Home Creditu

Zhruba před 10 lety se v Home Credit ČR a SR vydali agilní cestou, což ovlinilo fungování QA. Tradiční role v testingu zanikly a testeři se stali součástí vývojových a DevOps týmů.Blíže jsme si o principech fungování těchto týmů povídali s jejich QA leadem Martinem Fukalou.

  • Programátorský slang

 Chtěli jste někdy zjistit, co se děje, když váš programátor mluví o "code monkey", "spaghetti code" nebo "rubber duck debugging"? Není to nový jídelní lístek, ale svět plný IT slangu, který může znít jako záhada. Jestli pracujete v HR nebo jen chcete lépe rozumět svým kolegům z IT oddělení, mám pro vás skvělý tip! Mrkněte na náš nový článek, kde Markéta Willis odhaluje ty nejzajímavější a nejvtipnější termíny programátorského žargonu. Garantujeme, že už nikdy nebudete vypadat zmateně, když někdo řekne "ninja deploy" nebo "bike-shedding". Klikněte zde a ponořte se do světa, kde každá chyba má svého gumového kačera! 

Co dalšího ve smitiu

Blíží se nám podzim a s ním i ostravské HRko a Kateřina s Denisou už nervózně vyčkávají, kolik z vás si přijde poslechnout jejich "přednášku". Kdo ještě nemáte v kalendáři nebo eventové appce, tak si pište: 17.10. od 13:30 na OK Base stage.

  • Zaměříme se na klíčové faktory ovlivňující Candidate Experience a zapojení Hiring manažerů.
  • Představíme výsledky smitio průzkumu Candidate Experience s podrobnou analýzou klíčových prvků, které kandidáti očekávají.
  • Probereme efektivitu spolupráce mezi HR a Hiring manažery a jejich motivaci k většímu zapojení, přičemž představíme konkrétní příklady úspěšných postupů.

Připojte se k nám a získáte hluboký vhled do světa náboru, plný praktických rad a inspirace pro úspěšný náborový proces.

A abyste z toho taky něco měli, rozdáváme dalšího "volňáska". Pokud uvažujete, že už nastal čas začít být vidět v IT komunitě, přidejte se do konce září do smitio a krom skvělých služeb od nás dostanete i vstupenku zdarma. Pro stávající partnery máme také zvýhodněnou nabídku, tak se nebojte zeptat.



Sdílet
Odebírat