Zpátky na blog

smitio NEWS: Únor agile čas

8. 3. 2024 | smitio

Letošní přestupný rok nám daroval jeden únorový den navíc a my ho náležitě využili. Většina lidí si spojuje únor s Valentýnem, my jsme ho však zasvětili agilní transformaci :-). Krom toho jsme taky pilně sbírali data do našeho mzdového průzkumu a jelikož nás taky zajímá, o jaké benefity je v IT zájem, přidali jsme ještě další průzkum, tentokrát se vás budeme ptát na motivaci v práci. Pojďte s námi firmám říct, o co stojíte a které benefity si naopak můžou "strčit za klobouk".

Knowledge sharing

Letošní panelovou premiéru jsme si střihli na téma Agilní transformace. Ve skvělé sestavě: Václav Oškrdal, Petr Šokin, Pavel Vranka, Tomáš Gavenda a Tomáš Vaľko, jsme probrali zkušenosti se zaváděním agilních principů do vývoje nejen v Honeywell, Yunex Traffic, Vodafone a Direct technologies.

Účast byla hojná, diskuze plodná, prostě určitě stojí za to si pustit záznam.

U agility jsme zůstali, ale z pohledu vývojářů. O tom, jak se v Home Credit ČR a SR změnily respektive zrychlily dodávky sw a jak jim k tomu pomáhá rozbíjení monolitu se podělili vývojáři Miroslav Hořejší a Patrik Hanzel.

Kde se můžete nachytřit v dalších týdnech?

smitio BEST PRACTICES: # Výměna core systému - co (ne)dělat?

13.3.2024 od 16:00 - 17:30

>>> (online) registrace <<<.

Podíváme se na dva rozdílné přístupy k výměně core systému a zhodnotíme si best practices. O zkušenosti se podělí Milan Garaj z Kooperativy a Petr Šokin z Direct pojišťovny.


smitio online coffee: # Automatické generování testovacích scénářů z dokumentace pomocí AI

20.3.2024 od 16:00 - 17:30

>>> (online) registrace <<<

Michael Čakrt a David Víteček z Qinshift se s vámi podělí o praktické tipy, jak využít AI v testingu.


smitio online coffee: # Jak vybrat cloud a nezbláznit se?!

24.4.2024 od 16:00 - 17:30

>>> (online) registrace <<<

Podporovatel IT v Direct pojišťovna, Pavel Lukeš a jeho kolega Tomas Straka, který pracuje jako Solution Architect v Direct family, se s vámi podělí o zkušenosti s výběrem cloudu a nastavením roadmapy pro migraci.

Nové projekty našich partnerů v nabídce smitia

Ve smitiu jsme nově přivítali ČSOB Pojišťovnu. Ta hledá IT specialisty na Vývoj aplikací pro zprostředkovatele, Rozvoj klientské zóny i do interních IT projektů.


A ve Vodafone teď máte šanci, pokud se poohlížíte po pozici v Network týmu. A když už jsme u toho agile, tak uplatnění tam najde i Scrum Master nebo Product Owner.

Po dlouhé době mají otevřené IT pozice i v Air Bank. Pokud jste Solution architekt nebo Digitální analytik, je to skvělá šance!

Inuits - nadšenci do opensource - hledají rovnou dva Plaform Engineery na vyloženě hvězdný projekt.

Nové smitio TALKY a co nového na blogu?

Další smitio tipy na zajímavé akce

  • Chodíte rádi na online a offline IT akce, ale nebaví vás sledovat všechny možné promo kanály? Jiří Mouka z NOTUM Technologies na to má skvělou vychytávku. Mrkněte na jeho super přehlednou tabulku eventů a buďte v obraze. Najdete tam samozřejmě i smitio meetupy.
  • 25.-26.9.2024, Praha: Tesena Fest
  • Možná, se vám to zdá ještě brzy, ale na takovou akci jako je #tesenafest je dobré, připravit se s předstihem. Akce pro celou testerskou komunitu. Těšit se můžete na workshopy s tématy Accessibility Testing, AI Machine Learning, Agile Test Analysis, Security Testing, TMAP, CI/CD Pipeline and Mobile App TA. Kromě toho vás čekají prezentace plné inspirace, insighty přímo od expertů, interaktivní kulaté stoly a spousta dalšího. EARLY BIRD vstupenky v předprodeji ZDE.
  • Přehled akcí, které spolupořádá Michala Fridmanová pro svou komunitu PROJEKŤÁCI A PROJEKŤAČKY najdete pěkně přehledně na jejich webu.

A co dalšího ve smitiu?

Smitio je součást HRko 2024 takže si blokujte kalendář. 17.10.2024 nesmíte chybět v Ostravě! Jiří Kratochvíl má na letošní ročník #hrko velké plány a ambice - bude to největší HR party v dějinách Česka. A to si naše Denisa Janatová a Kateřina Marešová Ali rozhodně nechtěly nechat ujít. Takže krom toho, že tam letos najdete i náš stánek. Můžete si holky naživo poslechnout. Podělí se s vámi o případovku na téma "Jak zapojení Hiring manažerů zlepší candidate experience a úspěšnost vašich náborů".

#smitio #agile #hrko #smitiotalk #smitionews #recruitment #it #partnerství #komunita

Sdílet
Odebírat