Zpátky na blog

V Yunex Traffic věří, že pokud chtějí uspět v dnešní dynamické době, musí být agilní

16. 2. 2024 | Kristýna Semmler Kotková

Být agilní znamená mít schopnost porozumět prostředí a přizpůsobit se.  To, jak rychle se firma přizpůsobí, změní své směřovaní nebo způsob práce, by mělo reflektovat potřeby daného business prostředí a firemní strategie. 

Agilní transformace není jednorázová záležitost, ale dlouhodobý proces zkoušení nových věcí, učení se a hledání optimálního řešení pro danou situaci. Důležité je nebát se zkoušet a vracet se ze slepých uliček. Tak to děláme my v Yunexu.

Yunex na cestě k agilní transformaci

I když jsme byli dlouho součástí robustního korporátního prostředí, podařilo se nám zachovat si v rámci Yunexu flexibilitu, která nám umožňuje zkoušet nové věci, zlepšovat se a optimalizovat způsob, jakým svým zákazníkům dodáváme produkty. 

Naši cestu k agilitě jsme započali před více než 7 lety a zdaleka nejsme u konce. Agilní transformace totiž nemá přesné hranice a pokud to berete vážně, zjistíte, že je potřeba se měnit a posouvat neustále. 

“ Vývoj, business, zákazníci, ekonomika a mnoho dalšího se mění a my potřebujeme být stále schopni doručovat kvalitní produkt co nejefektivnějším způsobem.”

Od experimentování s čistým Scrumem a Kanbanem až k SAFe frameworku  a dál

Ještě jako R&D oddělení Siemens Mobility, jsme si vyzkoušeli waterfall, Scrum, Kanban a následné jiné kombinace, až jsme od roku 2019 zakotvili v SAFe (Scaled Agile Framework), kde dál experimentujeme s agilními metodami, ale dává nám to stejný základ a porozumění napříč organizací. A i tak víme, že tento stav je jen přechodný a časem jej budeme muset upravit.

Jelikož vyvíjíme produkty, mezi kterými je spoustu kritických závislostí, bylo potřeba najít takové řešení, které nám umožní se v nich vyznat, reagovat na požadavky uživatelů, držet krok s novými technologiemi, ale i nadále stále spravovat a integrovat staré aplikace u toho dostát všem bezpečnostním regulacím. 

Na začátku bylo jedno velké produktové portfolio

Na začátku byl jeden velký release. Všechny produkty jsme plánovali (kvůli jejich závislostem) společně a jeden release nám pomohl ujasnit si priority. Teď s odstupem vzpomínáme na jedno z prvních takových plánování s úsměvem. 

Delegace složená ze zástupců všech brněnských týmů vyrazila do Mnichova, kde jsme společně s neměckými kolegy strávili 2 dny plánováním kapacit a priorit na nadcházející kvartál. Sedánky s kávou a laptopem, s přes rameno nakukujícími kolegy, byly naším denním chlebem. Probírali jsme, co od nás který tým potřebuje a kdy, abychom vše dodali v plánovaném termínu dodání. 

Scrum masteři primárně hráli roli koordinátorů, pomáhali týmům prioritizovat a nastavovat měřitelné cíle. 

Postupně se nám podařilo si lépe vydefinovat produkty a nalézt místa, kde je možné udělat logické a smysluplné řezy. Sestavili jsme také týmy tak, aby lépe odpovídaly produktům  a postupně se nám tak podařilo odbourávat jednotlivé závislosti. To přineslo vyšší efektivitu nejen v plánování, ale přispělo k lepší komunikaci a transparentnějšímu a rychlejšímu procesu vývoje. 

Nyní máme dva product value streamy 

Podařilo se nám to jedno velké portfolio produktů rozdělit do dvou tzv. product value streamů (centrály a zařízení na křižovatkách).  Tyto streamy plánují společně, kvůli závislostem, ale postupně se nám daří  týmy více a více autonomizovat a plánování zefektivňovat. .

Týmy máme velmi různorodé ve velikosti 3-10 členů. Některé jsou malé a společně s ostatními pracují na dodání velkého produktu. Jiné jsou tzv. krosfunkční týmy, kdy tým je soběstačný a je schopen dodat produkt sám (ale stále být kompatibilní s jinými).

Jednu dobu jsme před kvartálním plánováním využívali tzv. cross cuttery (organizované refinementy) na specifické téma, které mělo přesah do více týmů. Toho se účastnili produkt manažeři, architekti, a jednotlivé týmy, kteří spolu ladili specifikace a očekávání.

Postupem času se tyto organizované meetingy přestaly tolik využívat, protože se komunikace rozprostřela mimo do každodenní komunikace a ony už nebyly potřebné. Zároveň začaly vznikat specifické CoP (Community of Practice), kde se sdílí zkušenosti, produktové i technické updaty, a kde se schází zástupci jednotlivých týmů. CoP se stále drží a pro lidi mají i nadále přidanou hodnotu. 

V Brně máme 2 fulltime Scrum mastery z celkových 6 v rámci celé organizace.

Napříč firmou si držíme synchronizované sprinty, kvartální plánování a co 6 týdnů máme celo portfoliové System Demo nejen pro naše týmy, ale i pro business, sales a nejbližší partnery.  

Zhodnocení

Co nám to přineslo?

  • Snížili jsme čas strávený plánováním.
  • Máme větší porozumění toho, kde jsme a kam směřujeme, co se vývoje produktů týče.
  • Jsme schopni rychleji reagovat na změnu priorit.
  • Podařilo se nám zviditelnit a snížit závislostí mezi jednotlivými produkty.

A co můžeme stále zlepšovat?

  • Kombinace vývoje a instalací pilotů.
  • Bližší spolupráce s uživateli (nikdy nekončící téma).
  • Zefektivnění releasovacích procesů.

Být čistě agilní zní hrozně hezky, ale firma si vždycky musí uvědomit jaké má zákazníky, uživatele a produkty, a podle toho si říct, jakou míru agility má smysl implementovat.

Náš business je specifický.  Našimi zákazníky jsou povětšinou města a regiony, uživatelé produktu jsou potom servisní technici nebo dopravní inženýři.  Nebylo  vždy snadné s nimi komunikovat ohledně přímé zpětné vazby. Během let se nám, ale podařilo navázat kontakty a vybudovat komunikační kanály, které nám umožňují nejen dostávat pravidelnou zpětnou vazbu, ale dokonce spolupracovat při vývoji nových funkcionalit. 

Všechny naše nové projekty jsou nyní řízeny agilně. Produktové týmy jsou ve velmi úzkém kontaktu s uživateli, a to během všech fází vývoje včetně pilotního nasazování. Dostáváme tak cennou zpětnou vazbu, kterou můžeme flexibilně implementovat, přímo od uživatelů.


Mohlo by vás zajímat:

V Yunexu věří, že pokud chtějí uspět v dnešní dynamické době, musí být agilní

Brněnský Hardware LAB pomáhá vývojářům z celého světa testovat funkčnost jejich řešení pro řízení dopravy

Jak UX ovlivňuje kvalitu nových produktů v oblasti řízení dopravy

Product Owner v Yunexu musí umět naslouchat a vždy hledat řešení

Brněnský Yunex Traffic radikálně inovuje řízení dopravy u nás i ve světě

Yunex Traffic vývoj pro novou generaci inteligentních měst


#smitioTALK #smitio #yunextraffic #transformace

Sdílet
Odebírat