Zpátky na blog

smitio NEWS: Co nového v dubnu

9. 5. 2024 | smitio

V dubnu bylo smitio pořádně vidět a to nejen na sociálních sítích, ale také v médiích. Výsledky našeho mzdové průzkumu zaznamenaly velký zájem nejen v IT a HR komunitě, ale také u mainstreamových médií. Je vidět, že prostě každý by rád věděl, kolik berou ajťáci. Například TV Nova a TV Prima oslovili naši Denisu Janatovou pro vstup přímo do hlavních televizních novin.

Kromě mezd v IT jsme se podívali na zoubek taky tomu, co ajťáky v práci motivuje. Víc si můžete přečíst v článku Jaké benefity frčí ve světě jedniček a nul.

Knowledge sharing

Kromě klasických online meetupů, které jsme pro vás v dubnu připravili, chystáme také velkou offline akci. A podle ohlasů si troufáme říct, že to bude fakt pecka.

Společně s Marianem Kamenišťákem a jeho Engineering Leaders Community pořádáme v červnu v Praze panelovou diskuzi na téma Jak na 90% success rate v IT náboru?

Krásné prostory svých holešovických kanceláří nám velkoryse poskytla Direct family takže se můžete těšit nejen na super nabušenou diskuzi, kde se s vámi naši odborní hosté podělí o svoje tipy a triky, jak získat do týmu top lidi, ale taky na super atmosféru přímo u Vltavy. A jelikož Jan Kludka bere svou roli nejen panelisty, ale hlavně hostitele se vší parádou, bude i dobré občerstvení a příjemný networking.

6.6.2024 od 17:00-20:00+

Ještě máme pár volných míst, tak se včas registrujte, protože vstup je jen oproti registraci.

# Přechod z native na crossplatform pomocí Expo

Kluci Ondřej Kováč a Lukáš Hanák z Dactyl Group se podělili o svoje zkušenosti z nedávné interní transformace na multiplatformní vývoj a představili nástroj Expo.

# Jak vybrat cloud a nezbláznit se?!

Pavel Lukeš podporovatel IT v Direct pojišťovny, a jeho kolega Tomáš Straka, který pracuje jako Solution Architect v Direct family, se podělili o zkušenosti s výběrem cloudu a nastavením roadmapy pro migraci.

Kde se můžete nachytřit v dalších týdnech?

#Test analýza v agilním prostředí

15.5. 16:00-17:30

registrace

Kamila Kozakovičová z Teseny se podělí o svoje praktické zkušenosti s test analýzou a jak se změnila v rámci agile přístupu.

PANEL talk: #DevOps jako cesta k vývoji moderního softwaru? 

22.5. od 16:00-17:30

registrace

Přidejte se k moderované odborné diskuzi, kde se naši hosté podělí o své zkušenosti se zaváděním DevOps v českém prostředí.

Nové projekty našich partnerů v nabídce smitia

S velkou radostí vítáme ve smitiu další brněnskou inovativní firmu Roboauto . Robotika a automatizace, to je to, co tuhle partu baví a to napříč různými obory. V jejich portfoliu najdete projekty nejen z oblasti vzdáleného a autonomního řízení, ale také computer vision, machine learning, zpracování obrazu pomocí AI. Pokud vás zajímá víc mrkněte na jejich profil ve smitiu a pak se rovnou můžete spojit s Michaelou Bartoníkovou nebo Jakubem Jůzou.

Home Credit hledá IT delivery managera pro mobilní appku. O tom, jak k vývoji mobilní aplikace a digitálním kanálům obecně v Homecreditu přistupují si můžete poslechnout v rozhovoru s Romanem Kůgelem, který vývoj appky u nich zaštiťuje.

Do týmů, které se podílí na vývoji systémů pro letadla hledají parťáky také v brněnském Honeywellu.

Do Direct Fidoo. patřící do rodiny Direct family právě hledají Lead QA Engineera! Umíte připravit koncepci automatizace testování s využitím nových technologií, jako je AI a celé to pak postupně realizovat?

Direct Pojišťovně je zákazník a jeho spokojenost na prvním místě. Snaží se svým klientům vyjít maximálně vstříc a zjednodušit jim komunikaci s pojišťovnou. K tomu jim pomáhají moderní technologie.

V dnešní době digitálního pokroku je vývoj aplikací stále progresivnější a efektivnější díky využití populárních frameworků, jako je React a React Native. V arzenálu Dactyl Group nechybí ani jedna z těchto technologií.

Proleťme se společně brněnským Honeywellem a podívejme se jak se v brněnských laboratořích rodí celosvětové letecké inovace.

A další epizoda smitio TALK patřila tématu interního softwaru. O tom, jak se AIS Servis daří balancovat své postavení dvorního dodavatele systémů pro Kooperativu a Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group a zároveň neusnout na vavřínech jsme si povídali s jejich 2 jednateli Tomášem Hudcem a Petrem Cackou.

A co dalšího ve smitiu?

Kromě nových partnerů, nám přibyla také krásná reference od dlouhodobého klienta. Tentokrát naši úspěšnou spolupráci shrnula Eliška Němečková.

Chcete také pomoci se zviditelněním své firmy, projektů a kolegů v IT komunitě a umožnit tak potenciálním kolegům nahlédnout pod pokličku toho, co by je u vás čekalo? Nebo jen nestíháte a potřebujete "píchnout" s aktivním oslovováním? Proberte to s naší Kateřinou. Můžete ji napsat nebo si rovnou rezervovat slot u ní v kalendáři a probrat to na online schůzce.

#smitio #smitiotalk #smitionews #recruitment #it #partnerství #komunita

Sdílet
Odebírat